Gerçek dünya ve mistik bir evreni birlikte kurgulayarak bütünleştirmek fikri yeterince iddialıyken, Avatar, film içinde verdiği ezoterik öğretiler, doğa ve canlılara karşı sevginin aktarımıyla da izleyicisini sarmalıyor. Özellikle etik ve değerlere yaptığı vurgularla çocuklarınıza izletmeniz gereken keyifli bir film olduğunu söyleyebilirim. Evet şimdi alanımızdan çok uzaklaşmadan haftalardır hepinizin iştahla Lensa.ai kullanarak yapay zekaya ilettiğiniz görsellerinizle ortaya çıkan avatarlarınıza durumu bağlayacağım. Nereden geliyor bu farklı görünme çabamız dersek sizi biraz daha eskiye götürebilirim. 90 lı yılların ortalarında world wide web yaygınlaşmaya başlayınca birbirimizle iletişim kurma seçeneklerimizde çeşitlendi. 80 li yılların kuşağı ilk zamanlarda bir posta hesabı üzerinden iletişim kurarken, zamanın chat platformları Mirch gibi programlar hızlıca bu alanda farklı bir platform yarattılar. İşte ilk o zamanlar nick name yani takma adlarla sanal ortamda var olmaya adım attık.
Excalibur87 , Lonelyblonde, SonOsmanlı ve daha ne yaratıcı isimlerle karakterlerle birbirimizi tanıdık. Kabul edelim hepimizde içten içe bir başkası gibi görünmek veya daha farklı görünmeye odaklı bir yan bulunuyor. Zaten bu böyle olmasa sağlık ve güzellik sektörüne milyarlarca dolar yatırım yapılmazdı diye düşünüyorum.
Muhtemelen çevrenizde botoks yaptırmamış kadın veya erkek arkadaş sayınızın farkında bile değilsiniz ama sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. Azınlıkta kalan birkaç milyona doğru gidiyoruz. Hatta 10 sene sonra bu ihtiyaçlarımız; toplum sağlığı ve mutluluğu için daha basitleşerek yaş sınırıyla sigortanızdan karşılanacak ve bunu ücretsiz yaptırabileceksiniz diyebilirim.
Neden farklı görünmeyi seçeriz veya bir hayatımız daha olsun isteriz dersek. İçimizde muhtemelen derinlerde merak ettiğimiz başka karakterlere özeniyor ve onlar gibi olmak istiyoruz. Aramızdaki psikologlar buna eminim harika anlatımlar getirebilirler ama içimizdeki merak ve istek ne yazık ki durmuyor. Bu sebeple önce sosyal medya ile başlayan farklı hesaplar açma dürtümüz bunun ardından da kendi kişiliğimizle kabul görme ve kitleleri fikirlerimizle ve tarzlarımızla etkileme dönemine geçtik diyebilirim. Bu sebeple influencer olmak çok trend ve tüm gençler YouTube, Tik Tok, Instagram ve Twitter için her gün yeni içerikler üretmeye devam ediyorlar. Son dönemde Metaverse ile beraber ise bir kopya yaşam simülasyonuna daha dahil olma şansı bulduk. Bugün Lensa.ai da ki karakterini üç boyutlu olarak kullanmak ister misin anketi yapsak, eminim çok yüksek bir oranla tüketiciler bunu da satın alacaklardır. Dijital ikizimizi hatta daha mükemmel formumuza kavuşmak hepimizi cezbediyor. Bu sebeple 2016 yılında Oleg Poyaganov, Ilya Frolov, Andrey Usoltsev ve Alexey Moiseenkov tarafından kurulan Prisma Labs Lensa.ai ile haftalardır uygulama listesinin zirvesinde.
Henüz metaverse evrenleri herkesi cezbetmeye ve kendi platformunu dayatarak çalışmalar yapsa da henüz istenilen seviyede değiliz. Dijital İkizlerimizi oluşturmak sosyal platformlarda ve metaverse de o şekilde görünmek bizi artık terk etmeyecek güdülerimiz olmaya devam edecekler.
Bugün arabalarımızda bulunan sanal asistanlarımız, evlerimizdeki Siri ve Alexa’lar daha da gelişecekler ve bir süre sonra bu yapay zeka sistemleri bedenlerimizde bizimle bütünleştiklerinde, fiziken bedenimiz uyku halinde olsa da farklı sanal evrenlerde ve farklı boyutlarda aynı anda yaşamı devam ettirmek mümkün olabilir. Bu farklı yetkinliklerin arttırılmasıyla erişebileceğimiz bilginin sınırları ve deneyim sahaları da değişecektir. Buna dair kurgular üretmeye başlarsam sanırım bir kitap yazabiliriz. Bir süre bu tür teknolojiler bizi cezbedecek olsa da her zaman olduğu gibi asıl ve orijinal olana ve sadeliğe yeniden dönmek isteyeceğimizden de ayrıca eminim. Gelecek seneye nasıl başlayacağız henüz bilmiyorum ama sizler için muhteşem bir yıl diliyorum.