1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Ramazan ayında dikkat edin! Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Pideyi böyle tüketirseniz…

Ramazan ayında dikkat edin! Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Pideyi böyle tüketirseniz…

ramazan-ayinda-dikkat-edin!-prof-dr.-canan-karatay-uyardi:-pideyi-boyle-tuketirseniz…
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İftarda ve sahurda ramazan pidesinin tüketimine onay veren Prof. Dr. Canan Karatay, detayları açıkladı. Karatay, ramazan pidesi hakkında çok önemli bir noktaya dikkat çekerek uyarıda bulundu. Canan Karatay, ramazanda tüketilebilecek besinlerden de bahsetti.

RAMAZAN PİDESİNİ BU ŞEKİLDE TÜKETİN

Ramazan ayına özel uyarılarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, ramazan pidesinin tüketilmesine onay verdi ancak bazı detaylara dikkat çekti.

Prof. Dr. Canan Karatay, pidenin tam buğday unundan yapılması gerektiğini vurgularken, Pidenin iç kısmının daha fazla tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Nedenlerini de tek tek açıklayan Karatay, pidenin iç kısımlarını tüketmenin daha yararlı olmasının sebebini bağırsakların yumuşak olan yeri daha iyi enzimlemesi olarak açıkladı. Ayrıca tam buğday sayesinde bağırsakların ihtiyacı olan lif sağlanmış olacak. Bu da oruç süresinde duran bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlayacak.

Canan Karatay öte yandan, Ramazan ayında iftarı açarken mutlaka hurma ya da zeytinle açılması gerektiğinin altını çizdi. Bunun aynı sıra iftar ve sahur arası 2 litrelik suyun tüketiminin tamamlanmasını tavsiye etti.

SAHURDA YUMURTA TÜKETİMİ

Sahurda yumurta tüketimine değinen Canan Karatay, “Sahurda yumurta yemeli. Süper bir besindir. Omlet yapıldığında ya da tereyağına kırıldığında, menemen yapıldığında güçlü ve gerçek bir besindir. Bütün günün enerjisini, minerallerini, yağlarını sağlayabilir. Yağsız protein hiçbir işe yaramaz. Onun için bol tereyağlı yumurtayı öneriyorum. Kolesterolümü yükseltir diye korkmayın. Çünkü yumurtanın sarısındaki kolesterol hiçbir zaman kana geçip kolesterolü yükseltmez.” sözlerine yer verdi.

HAŞLANMA DERECESİ ÖNEMLİ

Canan Karatay ayrıca yüksek oranda kalsiyum ve protein barındıran yumurtanın orta miktarda haşlanması gerektiğini vurguladı. Karatay, sağlıklı yaşamın sırrı olarak yumurtayı işaret etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ramazan ayında dikkat edin! Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Pideyi böyle tüketirseniz…
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İzmir ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin