1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sözleşmeliye kadro teklifi Meclis’te: Sözleşmeliye kadro Meclis’ten geçti mi, yasa ne zaman çıkacak ve şartlar neler?

Sözleşmeliye kadro teklifi Meclis’te: Sözleşmeliye kadro Meclis’ten geçti mi, yasa ne zaman çıkacak ve şartlar neler?

sozlesmeliye-kadro-teklifi-meclis’te:-sozlesmeliye-kadro-meclis’ten-gecti-mi,-yasa-ne-zaman-cikacak-ve-sartlar-neler?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Haberler
  • Foto Galeri
  • Ekonomi Haberleri
  • Sözleşmeliye Kadro Teklifi Meclis’te: Sözleşmeliye Kadro Meclis’ten Geçti Mi, Yasa Ne Zaman Çıkacak Ve Şartlar Neler?

Sözleşmeliye kadro yasasıyla ilgili merakla beklenen gün geldi. 500 bin sözleşmeli personelin kamuya geçişine yönelik hazırlanan kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Yasanın çıkmasıyla birlikte ise binlerce kişi devlet kadrosuna geçiş yapacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 500 binden fazla sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin son durumu açıkladı. Elitaş, 28 Kasım 2022’den önce işe başlayanların kadroya geçeceğini açıkladı. Peki, sözleşmeliye kadro düzenlemesi Meclis’ten geçti mi, yasa ne zaman çıkacak ve şartlar neler?

Sözleşmeli personelin devlet kadrosuna geçişiyle ilgili hazırlanan kanun teklifi bugün Meclis’e sunuldu. Sunulan kanun teklifinin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ayrıntıları açıkladı. Yasanın çıkmasıyla birlikte 500 bine yakın kişi kamuda görev yapabilecek. İşte ayrıntılar.

SÖZLEŞMELİYE KADRO NE ZAMAN YASALAŞACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesine ilişkin kanun teklifinin, Meclis Başkanlığı’na sunulduğunu bildirdi.

Gelecek hafta teklifi yasalaştırmayı planladıklarını söyledi.

Buna göre; Sözleşmeliye kadro teklifinin önümüzdeki hafta yasalaşması bekleniyor.

SÖZLEŞMELİYE KADRODAN KİMLER YARARLANACAK?

ATO Congresium’da düzenlenen “Sözleşmeliye Kadro Şöleni” programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmeliye kadro kapsamına giren kişileri ve detayları şu şekilde açıkladı;

“Bu kapsamda 4C’den 4B’ye geçenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personelimizin kadrolarına düzenleme yapıyoruz. Kademe ve derece ilerleme hakkına sahip olacak. Kullanılmayan izinlerini bir sonraki yıla aktarabilecekleri gibi ücretsiz izne ayrılma imkanları da bulunacak.

Yurtdışında eğitim, yemek ücreti yardımından faydalanma haklarına kavuşacak. Sözleşmenin feshedilmesi halinde tazminat ödenmemesi durumu son bulacak. Sözleşmeden geçen kardeşlerimiz de artık aynı haklardan faydalanabilecektir.

BU TARİHTEN ÖNCE İŞE GİRENLER KADROYA GEÇECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 500 binden fazla sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Elitaş, 28 Kasım 2022’den önce işe başlayanların kadroya geçeceğini açıkladı.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO ŞARTLARI VE KAPSAMI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre sözleşmeliye kadro şartları ve kapsamı şu şekilde;

A) Halihazırda görevde bulunan sözleşmeli personel bakımından;

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamındaki (4/C’den 4/B’ye geçenler dâhil) ve bazı kurumsal sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan yaklaşık 197 bin sözleşmeli personelin süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

2- Sayıları yaklaşık 227 bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin de süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

3- Kapsama giren sözleşmeli personelin isteğe bağlı olarak kadroya geçebilmesi,

Sözleşmeliye kadro SON DAKİKA 3 Ocak 2023: Sözleşmeliye kadro taslağı ne zaman Meclis’e geldi mi, ne zaman yasalaşacak, şartları nelerdir, kimleri kapsıyor, son durum nedir?

4- Kadroya geçmek istemeyenlerin haklarının görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunması,

5- 4 yıldan daha az hizmeti bulunanların bu süreyi doldurduktan sonra kurum içi veya kurumlar arası naklinin yapılabilmesi,

6- Mahalli idarelerde aynı şartlarda kadroya geçirilen sözleşmeli personelin sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilmesi, öngörülmektedir.

Bu kapsamda, kamudaki yaklaşık 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin memur kadrolarına atanabilmesine imkân sağlanmaktadır.

  • Etiketler :
  • Haberler –
  • TBMM
  • Memur
  • Kamu
  • Kadro
  • Resmi Gazete
  • Personel Alımı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sözleşmeliye kadro teklifi Meclis’te: Sözleşmeliye kadro Meclis’ten geçti mi, yasa ne zaman çıkacak ve şartlar neler?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İzmir ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin