1. Haberler
  2. Genel
  3. Kim bu dünya kupasını havaya kaldıran Türk?

Kim bu dünya kupasını havaya kaldıran Türk?

kim-bu-dunya-kupasini-havaya-kaldiran-turk?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arjantin’in Fransa’yı penaltılarla 4 -3 yenip üçüncü kez şampiyon olması kutlamalarını ekranlardan izlerken bir İtalyan Spor yazarı dostum telefon etti. ‘Erus kim bu Messi ile birlikte kupayı kaldıran Turco?’ diye sordu. Önce anlamadım. Katar’daki Dünya Kupası Finallerinde bazı ülkeler canlı yayında kendi kameralarını kullanabiliyorlardı. Soruya yanıt veremedim. Derken bu kez İngilizlerin saha içerisinden yaptıkları yayında şampiyonluğu kutlayan Arjantin’li futbolcular arasında dolaşarak kupayı okşayan, öpen, madalyalarını ısıran, oyuncularla görüntü aldıran kişiyi kınadıkları sosyal medyaya düştü. Bu ‘Salt Bae’ olarak kendini tanıtan tuz serpme hareketi ile ünlenen Nusret Gökçe’den başkası değildi. Resmen henüz çiçeği burnunda şampiyon takımın mutluluk sahnesini çalıyordu.

Finalist Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bile FİFA’dan maç oynanmadan iki gün önce aldığı özel izinle sahaya inebilirken Nusret Gökçe nasıl ortada rahatlıkla dolaşıp istediği hareketi yapıyor ve yaptırabiliyordu. Restoran zinciri sahibi kasap Nusret’in bir çok ünlü müşterileri var. Çoğunu ağırlıyor ve birlikte fotoğraflarını çektirip sosyal medyaya koyuyor. FİFA Başkan İtalyan asıllı İsviçre’li Gianni İnfantino ile dost olduğu biliniyor. Büyük bir olasılıkla ‘Nusr’Et’in sahibi Nusret Gökçe’ye yeşil zemine inme iznini o verdi. İngiliz futbol kulüplerinin yöneticilerine göre İnfantino saha içi akreditasyon kartı için Nusret Gökçe’den rüşvet almış. 100.000 Dolardan söz ediliyor. İddialı bir suçlama ve sanırım şimdi çok pişman futbol dünyasının patronu. Çünkü bu skandal resmen onun başına patladı. Saha içinde kucaklaşırken görüntüleri var ve FİFA üye ülkeleri bunu hoş karşılamadı.

‘Salt Bae’nin yaratıcısı bu olaydan sonra Amerika’da bazı spor müsabakalarına giremeyecek. Öncelikle ABD’nin en eski futbol turnuvası olan U.S Open Cup’a katılması yasaklandı. Çünkü aforoz edildi bir anlamda. Bu arada FİFA da baskılar sonucu olayla ilgili soruşturma açtı. Başta İtalyan spor gazetesi ‘La Gazzetta dello Sport’ Arjantin’in şampiyonluk kutlamalarına katılan ve futbolcularla samimi pozlar veren Dünya Kupasına kendisine özgü tuz serpen Nusret Gökçe’ye eleştiri yağdırdı. Arjantin’in ‘Clarin’ gazetesi de şampiyon futbolcuların sahada başına gelenlere tepki gösterdi.

Kendisini şahsen tanımam. Bildiğim tek şey yaptığı bu tutarsız hareketle inanın kendisi kadar Türkiye’ye de zarar verdi.

Bu arada ‘Salt Bae’ nin anlamı şöyle: Salt İngilizce tuz demek. Bae ise ‘Before anyone else’ ise ‘Herkesten önce’ kısacası kendisine özgü tuz serpme hakkı onun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kim bu dünya kupasını havaya kaldıran Türk?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İzmir ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin