Brezilya’nın yöresel yemeği Maracujalı (çarkıfelek meyvesi) Mus tarifi ve malzemeleri MasterChef yarışmasıyla gündeme geldi. Brezilya’nın geleneksel ve yöresel bir tadı olan Maracujalı (çarkıfelek meyvesi) Mus vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte Brezilya’nın mus ve çarkıfelek meyvesiyle yapılan yemek tarifi!
Maracujalı (çarkıfelek meyvesi) Mus malzemeleri
Passiflora edulis, çarkıfelekgiller familyasından çarkıfelek cinsinin en yaygın olan türüdür. “Maruçya” olarak da adlandırılmaktadır. Çarkıfelek adıyla bilinen meyveleri insanlarca tüketildiği için tropik bölgelerde ziraati yapılır. Bitki, asma sülüğü gibi helezonik tutmaçlarla tutunarak hızlı büyür.
Menü malzemeleri
1/2 kupa Yoğunlaştırılmış süt
100 gram Çarkıfelek hamuru
1/2 Eğer yemek kaşığı Tatlandırılmamış jelatin
2 birimler Yumurta
Öncelikle bir kapta çarkıfelek meyvesi hamuru ile sütü karıştırın.
Jelatini eritin
Yumurtanın beyazlarını ve sarılarını ayırın.
Malzemeleri karıştırın.
Soğutun.